Hoedje...!


Hoedje…! Hoedje…! Dans met live animaties

première 20 maart 2011, 11.00 uur in de Rotterdamse Schouwburg

Kleurrijke avonturen

cordua&magnus maken een nieuwe kindervoorstelling met dans en live animaties waarin kleurrijke avonturen centraal van een bijzonder hoedje staan. Nu met live cello muziek van Nina Hitz.
Live cello muziek vormt de inspiratiebron en de drijvende kracht achter de nieuwe voorstelling van cordua&magnus. De makers van Hoedje…! vertalen ritme, melodie en vooral de sfeer van muziek in beeld en beweging.

Het muzikale en beeldende verhaal, geïnspireerd op het prachtige kinderprentenboek ‘Dag Hoed’ van Susanne Berner, gaat over de bijzondere avonturen die Hoedje...! meemaakt. Hij steekt per stoomboot de oceaan over wordt in blauwgroen water meegevoerd door krachtige stromingen. In de groene diepte maakt hij kennis met een schitterende kwal. Maar hij wordt ook naar een vonkelende Legostad meegenomen door de wind, waar hij gaat swingen met twee rare boefjes.

vanaf2Net als in eerdere producties wordt ook in Hoedje...! een combinatie gemaakt van dans en projectie. In de nieuwe voorstelling wordt er live geprojecteerd. Dit keer bewegen de beelden met behulp van een overheadprojector. Uit langzaam opgebouwde collages ontstaan voor kinderen herkenbare omgevingen waarin de hoed zijn avonturen beleeft.

Idee/dans/spel/vormgeving animatie: Jördis Cordua & Regina Magnus
Cellist/spel: Nina Hitz
Dramaturgie: Martina Bruns
Compositie/muziek: Nina Hitz & Falk Hübner
Vormgeving kostuums: Dorine van Ijsseldijk
Vormgeving decor: Wouter Roeterink
Zakelijke- en productionele leiding: Pacific Enterprises Unlimited

Hoedje..! wordt medemogelijk gemaakt door: Gemeente Rotterdam dienst Kunst en Cultuur, Stichting Elise Mathilde fonds, Van Ommeren - De Voogt Stichting, Stichting Bevordering van Volkskracht, Van Leeuwen Van Lignac Stichting, SNS-Reaalfonds, Erasmusstichting, Stg. Verzameling van Wijngaarden Boot en VSB fonds.