Mozart' s toverfluitje


Danstheater met poppen en schimmenspel voor iedereen vanaf 2 jaar.
Een eigen versie geïnspireerd op “Die Zauberflöte” van Wolfgang Amadeus Mozart, waarbij kinderen op een speelse manier kennis kunnen maken met een klassieker.

Papageno is een rare vogel, half beest en half mens, die verliefd raakt op een beeltenis van een drakenmeisje, Papagena.
Hij gaat op zoek naar haar. Op zij zoektocht komt hij personages uit “Die Zauberflöte” tegen, zoals de koningin van de nacht en haar drie hofdames. En mijnheer Mozart met het toverfluitje, die nogal zijn vingers in het spel heeft...

Uitgaande van het principe van recycling, laten wij ons inspireren door bestaand en gebruikt materiaal. Dat begint bij een bewerking van het libretto en de muziek van 'Die Zauberflöte' en gaat verder tot aan de vormgeving van rekwisieten en decor.

Alledaagse materialen zoals boodschappentassen en flessen worden eenvoudig hergebruikt en krijgen nieuwe theatrale betekenis. Hierdoor ontstaan fantasievolle voorstellingen die de kinderen en hun begeleiders inspireren om zelf scheppend aan de slag te gaan.

Mozarts Toverfluitje wordt medemogelijk gemaakt door: Gemeente Rotterdam dienst Kunst en Cultuur, Van der Mandelestichting, Stichting Elise Mathilde fonds, Van Ommeren - De Voogt Stichting, Stichting Bevordering van Volkskracht, Prins Bernhard Cultuurfonds, Erasmusstichting.